Couveé

Blend červených vín odhaľuje potenciál jednotlivých odrôd a vytvára komplexné chute. 

Porticciolo

Rudini pachino

suché

Odroda: Nero d´Avola - Merlot
DOC

Cena: 8€

Tak elegantné a štruktúrované ako krajina z ktorej pochádza. Výsledok miešania odrôd Merlot (60%) a Nero d´Avola (40%) dáva vínu intenzívnu tmavočervenú farbu s fialovými odleskami. Vôňa zachytáva autentické teplo sicílskeho juhovýchodu s náznakmi maliny a vanilky. Vynikajúce k červenému mäsu a divine.

Teplota podávania: 16-18 °C
Objem: 75cl.
Obsah alkoholu: 13%

 

Víno prekvapí svojou ľahkosťou a elegantnou chuťou. Z oboch odrôd si ponechalo tie najkladnejšie vlastnosti a teda ide o víno vhodné aj na celovečerné popíjanie. Jemné spojenie malín, malinového lisu a vanilky v svojej suchosti necháva príjemnú chuť v ústach. Neurazí ani milovníkov bielych vín. Pre zvýraznenie jeho kvalít odporúčame pred podávaním nechať oddychovať otvorené aspoň 20 minút.

Sitarè​

Rudini pachino

suché

Odroda: Syrah - Merlot - Cabernet Sauvignon
IGP

Cena: 14€

Oblasť: Pachino, Noto, Rosolini, Provincia Syrakúzy
Asambláž: 65% Syrah, 25% Merlot, 15% Cabernet
Zrenie: v oceľových sudoch
Farba: hlboká rubínová
Vôňa: minerálna, pripomínajúca more

Teplota podávania: 16 – 18 °C
Objem
:
 75cl.
Obsah alkoholu: 14%

 

Zmeska vín je súhrou kvalít jednotlivých odrôd. Červené bobuľové ovocie, v ktorom sme precítili najmä čerstvé čerešne, je v harmónii s korenistým rozmerom. Taníny vo víne sú ľahšie, takže vo výsledku ide o sviežejšie suché červené víno. Koncovka je mandľová s tónmi vanilky.

scialo

Scialo

CVA Canicatti

polosuché

Odroda: Nero d´Avola - Syrah
IGP

Cena: 18€

Víno s náznakmi červeného ovocia a korenistými tónmi. Jemné taníny sú podpisom pod snúbením dvoch významných odrôd.
Podávanie: Hodí sa k ravioli so syrom ricotta, či jedlám s diviny. Výborné s korenistými syrmi.

Oblasť: Agrigento
Zrenie: 12 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch, 6 mesiace vo fľaši

Teplota podávania: 16 – 18 °C
Objem: 75cl.
Obsah alkoholu: 14,5%

Víno s hlbokou rubínovou farbou a prenikavo omamnou vôňou slivkového džemu a vanilky. V náznakoch sladkej chuti rezonuje brusnica, slivkový džem a lesné jahody. Koncovka je vanilková s teplou koňakovou dochuťou. 

diodoros

Diodoros

CVA Canicatti

suché

Odroda: Nero d´Avola - Nerello Mascalese - Nerello Cappuccio
DOC

Cena: 24€

Poloha Sicílie a bohatá história mali významný vplyv na agrikultúru oblasti. Diodoros je dôkazom dôležitosti vinárstva na Sicílii.  

Odroda: 90% Nero d´Avola, 10% Nerello Mascalese a Nerello Cappuccio
DOC

Oblasť: Údolie chrámov – vinohrad pod chrámom bohyňe Juno, královnej bohov
Zrenie: 
10 mesiacov v dubových sudoch, 6 mesiacov vo fľaši

Teplota podávania: 16 – 18 °C
Objem: 75cl.
Obsah alkoholu: 14,5%

Rafinovaná vôňa brusníc a bourbon vanilky, v kombinácii s omamným barikom je dokonalá. V chuti sa objavia tóny čerešní a višní, s horkou čokoládou, sladkosť sušených hrozienok a triesloviny so škoricovou koncovkou. Chuť je telnatá, narastajúca ale vyvážená.

Víno je vyzývavé, extrovertné, priam ohurujúce.  

calio

Calio

CVA Canicatti

suché

Odroda: Nero d´Avola - Nerello Cappuccio
IGP

Cena: 14€

Víno je originálne, výrazne moderné. Očarujúci nástup vône a chuti s jasnou štruktúrou a elegantnými, hladkými trieslovinami.
Podávanie: Svojou telnatosťou doplní grilovaného tuniaka, či T-bone steak.

Oblasť: Agrigento
Zrenie: 4 mesiace v betónových sudoch, 3 mesiace vo fľaši

Teplota podávania: 16 – 18 °C
Objem: 75cl.
Obsah alkoholu: 13,5%

Plná vôňa s náznakom škorice a granátového jablka s intenzitou portského. V chuti je dominantná višňa, ktorá prechádza do chutí ríbezlí so zaujímavou limetkovou koncovkou.

Objavte príbeh sicílskeho vína…