Domáce odrody červeného vína

Červené vína zo Sicílie majú plnú chuť od prvého dúška až po aftertaste. Bobule hrozna sú nasiaknuté horúcim slnkom a tým vyniknú ich aromatické vlastnosti.  
Víno má rubínovú farbu s fialovými odleskami, vôňu a chuťu po fialkovách, jahodách, tabaku a  korení. Vína tejto odrody zvyknú byť ľahšie a harmonické.
Hodí sa k cestovinám, grilovanému mäsu a mäkkým syrom.
 
Právom je titulované za princa sicílskych odrôd, keďže je najfrekventovanejšiou odrodou červeného vína na Sicílii. V sýtočervenej farbe nájdeme vôňu jahôd, čerešní, či kvetov. Chuť je telnatá, s dobre vyváženými tanínmi plná dozretých čerešní a višní, sladkých korení; škorice, nezriedka aj kakaa.
Výborné s tuniakom, červeným mäsom a hríbovému risotu.
 
Odroda má rubínovo – purpurovú farbu, vôňou sa nesie drobné červené bobuľové ovocie, ktoré je výrazné aj v chuti. Má herbálne až zemité tóny, zamatové taníny a komplexnú chuť.
Skvelé ku grilovanej zelenine, syrom, či s parmigianou.
 
 

Červené vína v našej ponuke