Inzolia

Autochtónna odroda je historickým dedičtvom po starovekých Grékoch. Jej pestovanie je najrozšírenejšie na juhovýchode Sicílie – v oblasti Agrigento, Trapani a Palermo. 

Odroda je vysokoodolná voči chorobám a má pomerne vysokú výťažnosť, nízke kyselinky a skromný cukor. 

Primárne chute: cirusové ovocie, kvetnaté, bylinkové až mentolové tóny a mandľová koncovka

Lanterna

Rudini pachino

suché

Odroda: Inzolia
IGP

Cena: 7€

Reprezentant pôvodnej odrody Inzolie je svieže víno s komplexnými ovocnými tónmi. Dokonalo sa hodí k morským plodom a mäkkýšom.

Podávajte pri teplote 10°C.
Objem: 75cl.
Obsah alkoholu: 12%

Víno vyniká prekrásnou sýtou medovou farbou a sviežou chuťou lesných jahôd. Napriek tomu, že je to suché víno, chuť je prirodzene sladkastá
bez akejkoľvek trpkej dochuti. Vieme si ho predstaviť aj miesto dezertu.

CVA_La-Ferla_Inzolia

LA FERLA Inzolia

CVA Canicatti

suché

Odroda: Inzolia
IGP

Cena: 7€

Víno je dorábané s vernosťou k tradíciám, s nádychom moderného a inovatívneho. Čistá Inzolia je typická svojou príznačnou vôňou a chuťou, z ktorej vyniká slanosť a prítomnosť minerálov.

Podávanie: S ohľadom na svoj minerálny obsah je Inzolia vhodným aperitívom, ale hodí sa aj k jedlám s výraznými chuťami. Ideálne sa hodí k morským pokrmom.

Teplota podávania: 10 °C
Objem: 75cl.
Obsah alkoholu: 12%

Svieže víno je verným predstaviteľom odrody. Našli sme v ňom závan mora, pretkaný citrónovou kôrou a bylinkovou koncovkou s príchuťou žihľavy. 

Objavte príbeh sicílskeho vína…