RUDINI PACHINO

Saro Di Pietro založil vinárstvo Rudini Pachino takmer pred 50 rokmi. Vinárstvo snúbi tradičné techniky výroby vína s najmodernejšími technológiami. Filozofiu zakladateľa a podnikateľskú víziu prebral v súčastnosti syn Giuseppe s manželkou Stefaniou. Vinárstvo dorába vína, ktoré vzdávajú hold prírodnému bohatstvu oblasti.​

Hrozno vinárstva Rudinì Pachino zreje na viac ako 200 hektároch v okolí mesta Pachino. Nero d´Avola je autochtónna odroda tejto oblasti, a dnes chránená kontrolovaným označením pôvodu pre víno Eloro Pachino. Nero d´Avola, jedna z najslávnejších sicílskych odrôd, bola pestovaná od dávnych čias v úzkej oblasti medzi obcami Pachino, Noto, Rosolini a Ispica. V týchto pahorkatinách so suchým podnebím, s vyššími teplotami a jednou z najvyšších svetelných expozícií v Európe, Nero d’Avola dáva so seba to najlepšie. Ale okrem princa sicílskych vín sa produkcia rozšírila o viaceré odrody hrozna, ktoré sa úspešne pestujú na vinohradoch tejto oblasti. Chardonnay, Inzolia, Syrah, Merlot sú dôkazom kumštu vinárstva Rudini Pachino.